måndag 4 februari 2013

Release! Flygande matta - Christin S. Salander

Det är något alldeles speciellt med boksläppsfester - alldeles särskilt då man själv får närvara! Jag hade den stora förmånen och glädjen att få vara med när Flygande matta hade sin releasefest i slutet på januari och gjorde sin officiella entré i världen. Det måste man förstås skriva om, även om det är lite i efterhand!

Flygande matta är en vindlande, fantastisk berättelse om en minst sagt otrolig resa. Vad annat kan man säga om en vanlig lek en vanlig dag, när mattan helt plötsligt får liv och tar en med till en plats med magi, drakar, enhörningar och vackra prinsessor? Jenny och Tomas hamnar i sitt livs äventyr och lär känna blomsterfén Samandra och trollkarlslärlingen Indigo samt stöter på talande katter och den mycket märkliga Sommartoffeln... Tillsammans måste de rädda Indigos syster och ställa saker och ting till rätta innan de kan återvända hem.

Den här boken är tänkt för barn i åldrarna 9-12 år som älskar äventyr och hisnande färder genom luft och skog, över stad och öken - till och med in i tavlor! Allt på en mycket egensinnig, med godhjärtad, matta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar