tisdag 3 januari 2012

En kvart på biblioteket

Behöver man mer? Eller är det precis den tid man får ge sig själv, eftersom risken annars är stor att man aldrig hittar ut? Jag var inne på biblioteket här i stan i ungefär en kvarts tid i dag och det bar sig inte bättre än så här:

Bilden gör inte riktigt rättvisa åt den uppsvullna tygkassen (vilken för övrigt är inköpt för att innehålla kurslitteratur om två veckor), men jag ska i korta ordalag avslöja vad som döljer sig där i.


  • Från fabler till manga (Ann Boglind & Anna Nordenstam) Den har nästan exakt samma titel som min kurs förra läsåret, så den måste jag så klart kolla upp. Dessutom tror jag den är kurslitteratur på min skrivkurs nu under våren.

  • Lust att skriva (Lars Åke Augustsson) Jag gillar den här serien med skrivböcker. Ska bli intressant att se hurdan den är.

  • Litteraturläsning som utforskning och upptäcktsresa (Louise M. Rosenblatt) Den minst uppseendeväckande i högen, tror jag. Om den har något att komma med kommer jag antagligen att använda den som referens vid sidan av kurslitteraturen.

  • Sagor och symboler (Red. Karl Lindqvist) Jag har alltid älskat sagor och har tänkt låna den här en tid - nu blev det av!

  • Barnbokens byggklossar (Maria Nikolajeva) Den här har redan varit hemma hos mig ett flertal gånger. Det blir så när man studerar barn- och ungdomslitteratur. Det är också därför den har fått följa med igen. Jag är faktiskt inte särskilt förtjust i den...

  • Bilderbokens pusselbitar (Maria Nikolajeva) Ännu mer kurslitteratur. Inte heller särskilt underhållande, men likväl bra att ha hemma.

  • Litteraturvetenskap - en inledning (Red. Staffan Bergsten) Den enda boken jag skulle ha vid det här besöket. Det är ännu en sådan där "måste ha eftersom det är kurslitteratur"-bok och hittills verkar den synnerligen trist. Vi får se vad som händer.

Och så, till sist, jokern i leken! Stor och glänsande stod den där på bokkarusellen under skylten Nya fackböcker och bara strålade mot mig! Svenskt teckenspråk, Barnets första tecken de första åren (Ingegerd Lennqvist). Tydliga illustrationer och dessutom angivelser för handform, läge och rörelse. Mycket, mycket bra!
Ja, så kan det gå när man ska in på biblioteket för att låna en enda liten bok. Finns det någon annan som har råkat ut för det här någon gång, eller är jag alldeles ensam om detta?

1 kommentar:

  1. Det tål ju att påpekas att jag reser bort på lördag... ^^'

    SvaraRadera